Pages

Sunday, October 7, 2012

Apa istimewanya tutti fruity ni??


Assalammualaikum..

Diri ni selalu je MIMPI MAKAN....

Aduh, gila ke apa?Nak kata kuat makan, x la terlampau kuat sgt..Selalunya makan ikut masa yg betul je, portion x lebih x kurang..Tapi ada gak masanya tekak ni mengada-ngada suka mengidam macam-macam makanan..dalam erti kata lain tiba-tiba teringin makan tu la, teringin makan ni la..hmm macam2..sebab tu kot selalu mimpi makan..err kalau real makanan tu ada depan mata x apa la jugak kan?naisss...

Kerana tekanan akibat mimpi yg tiada berkesudahan, lalu diri ni pun menceritakan tentang tabiat ni pada kak Yong..’’Yong,ari tu orang mimpi makan tutti-fruity la tapi sedih gila endingnya,sebab  x kesampaian nak makan’’....

See, betapa naif nya aku bercerita pada kakakkku yg sulung itu..

So, semalam tanpa disangka-sangka Yong telah membawaku ke Tutti Fruity outlet kat Teluk Intan.
yess!alang-alang pergi Teluk Intan temankan mak kat klinik gigi, kami pun singgah le kejap kat Tutti Fruity..nak manja2 kan tekak ni sekali-sekala..hehe..



finally!


Dulu, masa duduk Shah Alam tak ada pulak nak mimpi di malam hari dengan cik Tutti Fruity  ni..Kalau diikutkan dekat je jarak kedai nya dengan rumah sewa..Lagipun, x berapa suka sangat benda2 macam ni..kira x la terlalu ikut peredaran zaman sangat..yela, dulu kan heboh cerita tentang kesedapan tutti fruity kat facebook..hahaha...tapi bila rasa sesudu, ''Oh, not bad gak!''..Lagi pun, makan benda ni x akan membuat kan batuk sebab ianya frozen yogurt not ice cream..yess yg tu yg suka..kalau bagi markah 8/10 la..nak kata lepas ni nak makan selalu x la..janji mimpi hari tu x jadi mimpi lagi..hehe..

Err, pasni apa la pulak jenis makanan yg akan masuk dalam mimpi aku yg seterusnya??hmm..any suggestion??janji sedap..=D




p/s : Kesian dekat mak sebab hanya mampu memandang kami berdua makan benda ni..yela, baru lepas balik dari klinik gigi kan..X pe, next time mak pulak makan ye..

2 comments:

  1. Sedapnyeee..saya x penah ade chance nk g makan tutti frutti... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai anis..sy pun first time mkn..if ade kesempatan try la..not bad gak la rasenye..=)

      Delete