Pages

Sunday, May 13, 2012

lari je.dun worry.

Ambik mase update blog jap.walaupun tahu di sebelah kiri ni ade mcm2 buku design yg bertimbun,kertas tracing n butter pad yg berlapis2,sebelah kanan plak dgn pen2 drawing yg berselerak,pensel kaler yg berterabur mcm ape ntah...and x lupe: botol air biru yg semakin surut air nye..

YE.
Otak harus berhenti rehat kejap.

I know,memang bagai nak pengsan mengadap semua ni kan.

Mari2 semua,kita lari dari tekanan.lari je.dun worry.x de sape nak mrh.just tanggung sendiri je.


jom round2 kL.


* rindu nye nak ade dalam situasi normal,tanpa ade perasaan bersalah..ade 2 bulan lg utk hadap semua   ni..hmm -..-..sabar hasnida sabar.peace.

Wednesday, May 9, 2012

manusia biasa.


Buat mase sekarang, apa yg dirancang byk yg x menjadi..sedih la camni..bila tanggungjawab sebagai seorang student menuntut pengorbanan yg amat2 tinggi...

MENYESAL??

Mmg x patut pikir perkataan menyesal buat mase sekarang.Student x akan lari dari keadaaan yg menekan atau dlm erti kate lain STRESS..kalau bukan sikit,bkn namenye stress..byk cabaran yg jadi..kalau boleh nak lari jek..tapi....sy tahu sy x boleh wat cmtu...

Siapa yg x nk perjalanan idup diorang berjalan lancar?semua org nak kan??..tapi itula namenye kehidupan..
Kene berdepan gak..nak atau x nak..tinggal beberapa bulan je lagi..harus kuat..

Dan paling kuat HARUS POSITIF.

Ye sy akui pemikiran ini selalu kea rah negatif..kdg2 lemah aje...x bersemangat..cabaran berganda2..termasuklah cabaran hati..letih sebenarnye..dan memang x larat...penat menjaga hati dan perasaan org lain...tapi perasaan sendiri...telan dan pendam sampai sakit..

Diri ini juga manusia biasa...penuh pelbagai rase..selagi hidup di muka bumi ini akan melalui pelbagai kejadian,sama ada gembira ataupun duka..terimalah dengan redha walaupun apa2 yg terjadi...




Semoga ALLAH swt kurniakan diri ini kesempatan merasa keindahan 1 ari nanti.Kerana sy tahu ALLAH maha adil.