Pages

Sunday, December 4, 2011

Manusia memang kadang-kadang tersilap...

Kadang-kadang manusia ni bodoh..err..ayat kasar sangat tu..

Yang sebenarnya..
kadang-kadang manusia ni keliru...silap menilai sesuatu..mencintai orang yang meninggalkannya..dan meninggalkan orang yang mencintainya...

tapi bukan salah kita juga...kita hanya merancang..mana kita nak tahu yang mana 1 jodoh kita kan?..kita sangka orang yang paling rapat dan yang paling kita sayang itulah jodoh kita..kita sangka dia lah yang paling terbaik untuk kita...tapi penghujungnya........orang lain juga ..

Bahagia tu datang dan pergi secara tiba2..kadang2 belum sempat bahagia  dah merana..betul kata seorang kawan aku tu,kita kalau syg jgn terlalu syg,cukup la bagi 50 % je..simpan lagi 50% utk mase hadapan..

Buat seseorang yang pernah hadir dalam hidup,yang pernah membahagiakan hari2 mu sebelum ni...biarkan la die pergi mencari kebahagiaannya sendiri..jangan dikenang lagi..kerana bahagia itu tidak semestinya dengan orang yang kita sayangi..lepaskanlah jika itu yang terbaik...

Ya,memang kadang2 kita x mampu nak buang semua kenangan lama..dan kenangan tu selalu datang dan sering je mengusik hati..buat kita terkenang2..kenangan akan selalu diingati dan susah nk dilupai..kita akan selalu leka memikirkan hal2 yang pernah dilalui bersama dia dlu..tapi itu dlu kan?yang berlalu biarkan berlalu...

entahla..nak cakap pasal jodoh2 ni memang payah..memang susah...kita berserah pada Allah Swt..Hanya Allah yang tahu rahsia jodoh kita...


p/s: maaf,post kali ni agak jiwa2..x salah kan sekali-sekala mcm ni?=)

Wednesday, November 30, 2011

C I N T A A X F A R & A Z M I L


Weddings are amazing. Every single one.Wedding is wonderful..love is life..so it is a wonderful life yeahh.. =)..

Last week i attend my cousin punye wedding...Axfar Hanis..theme yg dipilih ala-ala kaler purple + pink + maroon...sgt lembut and i like it!..so pemilihan baju aku ke sane tentunye kaler purple..hehe..

I’ve decided together with my siblings... bertolak ke Tmn Dato’ Harun dan sampai kire2 pkul 11.30 pagi..mase tu org x ramai lg..lepas letak hadiah n bersalam2 ngan sedara mara n kak anis a.k.a pengantin  kami pun tuju ke bawah..kat pelamin..wah aku yg teruja bab2 org kawin ni mmg sgt excited la tgk dekorasi yg dibuat..Semua benda eventhough langsir khemah pon aku nk snap gmbrnye..haha

Dari ape yg aku bace dri blog kak anis,die n husband wat segala item utk wedding diorang secara minimalis.. guna brg yg boleh dikatekn buat sendiri tanpa keluarkan bajet yg terlalu besar..ok la tu kan.. jiwa seni beb..oh lupe nk ckp,kedua2 pengantin merupakan bekas pelajar art & design UiTM Shah Alam..1 jurusan..org2 jiwa seni mmg begitu beb..samela ngan aku n...simply better..less is more..n mcm2 lg perumpamaan yg menunjukkan kami yg berjiwa seni adalh orang yg berjiwa halus..hehehe..

Ok2,sebelum membebel pnjg lg tgkla gambar2 kat bawah ni...enjoy!=)



                                         



                                       side decoration ...nice =)



                     tempat pengantin baru berposing a.k.a pelamin


                                        lovely cupcakes



                                 road banner n goody bag



                                              bride signage



                       kek yang siap sedia utk dipotong..nyum nyumm




 Antara tetamu yang hadir..mase ni lum tengah hari lagi..ape yg makcik2 tu makan ea?jom usha..



                                                                 

                                O_o...sedapnyerrr...jemput makan ye =)





                  Posing jap..ni ngan my sis,Kak Nor


kitorang adik-beradik punyela lame giler duduk kat meja tetamu tu...pas mkn cendol,makan plak nasi..dah abis nasi tu makan plak sup bakso...wahhh memang terbaikla MAKAN,MAKAN dan MAKAN..hoho...


 dekorasi kat meja tetamu..ni la kad jemputan pengantin...cantik kn?..kad ni kak anis la yang wat sendiri..cool bukan bile gmbar kite jadi versi kartun?..sgt2 sweet...pastu siap ade frame utk doa2 pilihan dan tentunya bunga ros perlu ade skali..CANTIK  =).

             

ok2,meh kite tengok PENGANTIN yang real plak..


 ha, ni la pengantinnye....presenting here...  AZMIL & AXFAR HANIS...same cantik same padan =)









ALHAMDULILLAH,akhirnya kak anis selamat menjadi isteri kepada sweet heart die,Azmil..semoga ikatan indah ini akan berkekalan sampai bila2..doa kami agar kebahagiaan akan mengiringi perjalanan hidup kalian berdua..semoga kelak akan beroleh zuriat2 yang comel2, soleh dan solehah...selamat menjalani kehidupan baru dengan penuh barakah dari Allah S.W.T..Amin ya rabbal alamin..=)



            SELAMAT PENGANTIN BARU AZMIL & AXFAR





ok yang ni iklan sebentar,sape2 yang berminat nak tempah kad kawin mcm yg dah di show off di atas tadi sila la like fanpage facebook kak Anis punye design..=)


kindly,click and like this page :


                                                            Axfar PurpleMustard


                                       thank u so much ^_^











 errr, yang TUAN PUNYE BLOG ni bile lagi nk langsung??diulangi,BILE LAGI??.






maaf.
sila tggu 10 tahun lagi..sekian.

Wednesday, November 23, 2011

kita hanya merancang

Assalammualaikum dan salam hari Khamis...

Minggu ni agak pelik..ye PELIK..macam2 benda yg jadi dan aku x sangka ia akan terjadi..bukan bermaksud aku bangun pagi tetiba muka aku berubah jadi Angelina Jolie ke Lisa Surihani ke ..dah tentula muke Hasnida Abdullah kan..hahaha.. .(bajet artis jeww)..

oh dah tentulah kita ni manusia biasa kn??..merancang tapi bukan kita yg menentukan..aku punyala gempak gempur planning mcm2.. siap schedule dlm diari bagai..tapi tup tap tup tap plan entah ke mane diari plak aku campak dalam almari baju..hehehe..

ok2,tapi minggu ni aku cube nk penuhkan  list berikut :

  • beli hadiah kawin member housemate 
  • siapkan log book praktikal
  • beli health supplements  
  • try resepi mee bandung shah alam (cc. mee bandung muar)
oh ye,this weekend i will attend my cousin's wedding..=)..baju nak ikut tema ke x?..kalau macam tu,makna nye kene tambah 1 lagi la list kat atas ni..haha

Thursday, November 17, 2011

S A K I T M A T A

Malam 17 11 2011...WARUNG MAMAK..


 Aku duduk berhadapan laptop..sambil jari jemari aku menaip setiap huruf di keyboard..
Jari berjalan,mata memerhati..alis mataku melirik ke hadapan..hati aku sakit..semakin ramai kaum  sejenis ku hilang nilai diri...hilang santun dalam hati..hilang sifat malu yang hakiki...


Rokok di tangan..ya!Rokok di tangan..KENAPAKAH??


Adakah mereka sedar setiap sedutan asap rokok tersebut mengandungi seribu satu jenis maha bahala??mengapa perlu menempah sedangkan mereka boleh meningkas??..perlukah asap-asap nikotin itu dibiarkan berlegar-legar di segenap peparu mereka??

Untuk APA??


Untuk keseronokan?
Untuk menonjolkan kehebatan  sisi diri sendiri?
Untuk merasai nikmat dunia ini?
Untuk menambahkan rasa riak?



TIDAK PERLU KAWAN-KAWAN....TIDAK PERLU WAHAI KAUM SEJENISKU...
Kamu sendiri tahu erti malu...dan kami tahu betapa pentingnya erti sebuah kehidupan... 



nak TAHU effect negative merokok???


google sendiri dan sila TERLOPONG besar2..sekian.




                                   ------------------- DON'T BREAK MY HEART---------------